Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Топла картофена салата с леща и кисели краставички

Топла картофена салата с леща и кисели краставички

Топла картофена салата с леща и кисели краставички - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 2 стръка зелен лук
  • 2 глави лук шалот
  • 2 чаени лъжици каперси
  • 500 грама картофи
  • 2 ситно нарязани кисели краставички (или използвайте пресни корнишони)
  • 2 супени лъжици тъмен винен оцет
  • 1 дафинов лист
  • 1/4 чаена чаша рафиниран зехтин
  • 1/2 чаена чаша нарязан пресен магданоз
  • 4 стръка прясна мащерка
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаена чаша зелена леща

 

Начин на приготвяне:

Измийте лещата, залейте я с 4 чаени чаши вода и сложете едната обелена глава лук шалот, разрязана на две части, дафиновия лист, мащерката и подсолете на вкус. Задушете на среден огън за около половин час (или до готовност на лещата). Междувременно сварете и картофите.

леща

Краставичките накълцайте ситно.

кисели краставички

Същото направете и с втората глава лук.

лук

Дресинг пригответе, смесвайки оцета с краставичките, лука и нарязания чесън. Добавете горчицата, малко сол и налейте зехтина. Накрая сложете каперсите и нарязаните пера зелен лук.

кисели краставички, лук и чесън

Отцедете течността от вече готовата леща.

леща

Нарежете листата магданоз и остава само да съедините продуктите.

магданоз

Нарежете сварените и обелени картофи на едри кубчета, изсипете при тях лещата. Залейте сместа със соса и поръсете с магданоза.

картофи и леща

Салатата е готова, поднесете я топла.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ricettio.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаАлтернативна медицинаСнимкиЛайфстайлНовиниЛечения