Топла картофена салата с леща и кисели краставички
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- 2 стръка зелен лук
- 2 глави лук шалот
- 2 чаени лъжици каперси
- 500 грама картофи
- 2 ситно нарязани кисели краставички (или използвайте пресни корнишони)
- 2 супени лъжици тъмен винен оцет
- 1 дафинов лист
- 1/4 чаена чаша рафиниран зехтин
- 1/2 чаена чаша нарязан пресен магданоз
- 4 стръка прясна мащерка
- 2 скилидки чесън
- 1 чаена чаша зелена леща
Начин на приготвяне:
Измийте лещата, залейте я с 4 чаени чаши вода и сложете едната обелена глава лук шалот, разрязана на две части, дафиновия лист, мащерката и подсолете на вкус. Задушете на среден огън за около половин час (или до готовност на лещата). Междувременно сварете и картофите.
Краставичките накълцайте ситно.
Същото направете и с втората глава лук.
Дресинг пригответе, смесвайки оцета с краставичките, лука и нарязания чесън. Добавете горчицата, малко сол и налейте зехтина. Накрая сложете каперсите и нарязаните пера зелен лук.
Отцедете течността от вече готовата леща.
Нарежете листата магданоз и остава само да съедините продуктите.
Нарежете сварените и обелени картофи на едри кубчета, изсипете при тях лещата. Залейте сместа със соса и поръсете с магданоза.
Салатата е готова, поднесете я топла.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ricettio.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Салата "Новогодишен звън"
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
Коментари към Топла картофена салата с леща и кисели краставички