Салата Слънчоглед с картофен чипс
Необходими продукти:
1 - 2 консерви черен дроб от треска (зависи от грамажа им)
3 картофа
1 връзка зелен лук
4 яйца
100 грама картофен чипс
маслини без костилки
4 супени лъжици майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и яйцата, когато се охладят, ги обелете.
Нарежете картофите на малки кубчета и сложете в подходяща чиния.
Зеления лук нарежете на кръгчета и разпределете върху картофите.
Следващият слой е от черен дроб (първо отцедете течността от консервата и намачкайте дроба с вилица).
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците настържете на едро ренде и разпределете върху треската. Може да намажете леко с майонеза, ако желаете.
Настържете жълтъците ситно и сложете върху белтъците.
Следва най-приятната част - аранжирането.
По края на чинията сложете картофен чипс, както се вижда на снимката.
Нарисувайте мрежа по повърхността с помощта на майонезата и във всяко образувало се квадратче поставете по една маслина.
Приберете салатата в хладилника за час, след което може да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
- Салата "Новогодишен звън"
Коментари към Салата Слънчоглед с картофен чипс