Салата Слънчоглед с картофен чипс

Необходими продукти:
1 - 2 консерви черен дроб от треска (зависи от грамажа им)
3 картофа
1 връзка зелен лук
4 яйца
100 грама картофен чипс
маслини без костилки
4 супени лъжици майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и яйцата, когато се охладят, ги обелете.
Нарежете картофите на малки кубчета и сложете в подходяща чиния.
Зеления лук нарежете на кръгчета и разпределете върху картофите.
Следващият слой е от черен дроб (първо отцедете течността от консервата и намачкайте дроба с вилица).
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците настържете на едро ренде и разпределете върху треската. Може да намажете леко с майонеза, ако желаете.
Настържете жълтъците ситно и сложете върху белтъците.
Следва най-приятната част - аранжирането.
По края на чинията сложете картофен чипс, както се вижда на снимката.
Нарисувайте мрежа по повърхността с помощта на майонезата и във всяко образувало се квадратче поставете по една маслина.
Приберете салатата в хладилника за час, след което може да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Картофена салата с печени чушки и шунка
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Картофена салата с целина, майонеза и варени яйца
- Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
- Картофена салата с нахут, червен лук и къри
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Топла картофена салата с кисели краставички, шунка и яйца
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Пъстра картофена салата с млечна салца
- Картофена салата с козе сирене, сусам, аспержи и рукола
Коментари към Салата Слънчоглед с картофен чипс