Топено сирене с подправки
Необходими продукти:
500 грама извара
1 яйце
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици краве масло (по желание)
чесън
подправки по избор и на вкус (червен пипер, магданоз...)
Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд изварата с яйцето, прибавете содата, солта, маслото, намачкания чесън и подправки на вкус. Поставете на водна баня. Разбъркайте, когато се разтопи, а образувалите се бучки разбийте с помощта на блендер. След това оставете полученото топено сирене да се охлади и приберете в хладилника за известно време, за да стегне.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Топено сирене с гъби и лук
- Топено сирене
- Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи
- Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене
- Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
- Сос от топено сирене с шунка (за палачинки)
- Хапки от топено сирене със зелени маслини и червен пипер
Коментари към Топено сирене с подправки