Тиквички с ориз и пилешко месо
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета
- 2 измити и нарязани на кръгчета тиквички
- 1 глава стар лук
- сол, черен пипер
- няколко стръка пресен копър
- олио за запръжка
- 1 чаена чаша ориз
- 3 чаени чаши и половина вода или бульон
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете месото, а бульона прецедете и заделете 3 чаени чаши от него. Запържете лука и прибавете ориза, тиквичките, копъра, нарязан ситно и подправете със сол и черен пипер.
Разпределете сместа в тава и сложете пилешкото месо. Налейте бульона, загрейте фурната на 200 градуса и запечете ястието за 30-35 минути. Разсипете порции и поднесете, гарнирано с кисело мляко.

Добър апетит!
Източник: errymaple.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Огретен от тиквички с ориз
- Тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал
- Печени гриловани тиквички с моцарела и прошуто
- Зеленчукова баница с кефир
Коментари към Тиквички с ориз и пилешко месо