Тиквички с ориз и пилешко месо
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета
- 2 измити и нарязани на кръгчета тиквички
- 1 глава стар лук
- сол, черен пипер
- няколко стръка пресен копър
- олио за запръжка
- 1 чаена чаша ориз
- 3 чаени чаши и половина вода или бульон
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете месото, а бульона прецедете и заделете 3 чаени чаши от него. Запържете лука и прибавете ориза, тиквичките, копъра, нарязан ситно и подправете със сол и черен пипер.
Разпределете сместа в тава и сложете пилешкото месо. Налейте бульона, загрейте фурната на 200 градуса и запечете ястието за 30-35 минути. Разсипете порции и поднесете, гарнирано с кисело мляко.
Добър апетит!
Източник: errymaple.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Запеканка от кайма със сирене и тиквички в картофена обвивка
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Кексчета от тиквички с бекон
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
Коментари към Тиквички с ориз и пилешко месо