Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Руло от тиквички с пълнеж от крема сирене, извара, чесън и магданоз

Руло от тиквички с пълнеж от крема сирене, извара, чесън и магданоз

Руло от тиквички с пълнеж от крема сирене, извара, чесън и магданоз - изображение

Необходими продукти:

  • 1 малка тиквичка
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • 3 супени лъжици сметана (заквасена)
  • 100 грама кашкавал
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 1 равна чаена лъжица сода
  • черен пипер и сол

За плънката:

  • 150 грама извара
  • 100 грама топено сирене
  • 1-2 супена лъжици майонеза
  • пресен копър и пера зелен чесън по желание и на вкус
  • черен пипер
  • сол
  • по 1/2 червена и жълта чушки (сладки)
  • листенца магданоз
  • олио

 

Начин на приготвяне:

Обелената тиквичка настържете едро.

тиквички

Към нея добавете ситно нарязания лук и подсолете. Оставете сместа да престои 15 минути.

лук

След това отцедете течността и чукнете яйцата при зеленчуците. Сложете сметаната и содата.

яйца

Разбъркайте, прибавете пресятото брашно и едро настъргания кашкавал.

брашно

Подправете с черен пипер и разбъркайте още веднъж.

тесто

С пергамент застелете дъното на подходяща форма. Намазнете обилно хартията. Върху нея разпределете равномерно тиквичките, слоят да бъде около 0,5-1 сантиметра. По повърхността подредете магданозени листенца.

тиквички

Изпечете блата в загрята до 180 градуса фурна за половин час, докато се зачерви леко. Щом се охлади, внимателно отстранете пергамента, обръщайки основата обратно.

блат от тиквички

Направете плънката, като смесите изварата със заквасената сметана.

извара

Добавете топеното сирене и майонезата.

топено сирене

Намачкайте с вилица, разбърквайки едновременно с това, подправете и сложете нарязан магданоз.

магданоз

Нанесете сместа върху блата и сложете по две тънки ивици от пресните чушки на разстояние от 10 сантиметра между всяка двойка.

чушка

След това старателно оформете руло, увийте го в найлоново фолио и приберете в хладилника за 30-40 минути.

руло от тиквички

Когато го извадите, нарежете на парчета с ширина от 2-3 сантиметра.

руло от тиквички

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rutxt.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети