Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Тиквен чипс с лучен сос

Тиквен чипс с лучен сос

Тиквен чипс с лучен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама тиква, почистена и нарязана на тънки парченца
  • 30 грама кокосово масло, разтопено
  • сол и сух риган за поръсване
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 1 чаена лъжичка краве масло
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 1/2 скилидка чесън
  • 1 супена лъжица настърган пармезан
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:


Пригответе тава и я застелете с лист пергамент. Подредете тиквата, намажете я с кокосово масло и поръсете със сол и риган на вкус. Загрейте фурната на 170 градуса и печете на слаба фурна за час и половина.

През това време загрейте маслото в тиган и запържете лука. Задушете го за 5 минути, сложете чесъна, солта, черния пипер и пармезана. Разбъркайте, охладете и добавете заквасената сметана.

Изсипете сместа в блендер, разбийте до еднородност и охладете. След готовност поднесете тиквения чипс, акомпаниран с нежния лучен крем.

тиквен чипс с лучен крем

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.popkitchenblog.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияАнкетиСнимкиДиетиБотаника