Тиквен чипс с лучен сос
Необходими продукти:
- 500 грама тиква, почистена и нарязана на тънки парченца
- 30 грама кокосово масло, разтопено
- сол и сух риган за поръсване
- 2 глави лук, нарязани на полумесеци
- 1 чаена лъжичка краве масло
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 1/2 скилидка чесън
- 1 супена лъжица настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пригответе тава и я застелете с лист пергамент. Подредете тиквата, намажете я с кокосово масло и поръсете със сол и риган на вкус. Загрейте фурната на 170 градуса и печете на слаба фурна за час и половина.
През това време загрейте маслото в тиган и запържете лука. Задушете го за 5 минути, сложете чесъна, солта, черния пипер и пармезана. Разбъркайте, охладете и добавете заквасената сметана.
Изсипете сместа в блендер, разбийте до еднородност и охладете. След готовност поднесете тиквения чипс, акомпаниран с нежния лучен крем.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.popkitchenblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВ ЧИПС 60 гр.
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ТИКВА 100 мл
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
- Тиквени бисквитки с орехи
- Направете си здравословен чипс от коприва
- Тиква, Кюрбисия
- Чипс от картофено пюре с подправки
- Пригответе си нискокалоричен чипс от спанак
- Оризов чипс със сусамови и ленени семена
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
Коментари към Тиквен чипс с лучен сос