Тиквен чипс с лучен сос

Необходими продукти:
- 500 грама тиква, почистена и нарязана на тънки парченца
- 30 грама кокосово масло, разтопено
- сол и сух риган за поръсване
- 2 глави лук, нарязани на полумесеци
- 1 чаена лъжичка краве масло
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 1/2 скилидка чесън
- 1 супена лъжица настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пригответе тава и я застелете с лист пергамент. Подредете тиквата, намажете я с кокосово масло и поръсете със сол и риган на вкус. Загрейте фурната на 170 градуса и печете на слаба фурна за час и половина.
През това време загрейте маслото в тиган и запържете лука. Задушете го за 5 минути, сложете чесъна, солта, черния пипер и пармезана. Разбъркайте, охладете и добавете заквасената сметана.
Изсипете сместа в блендер, разбийте до еднородност и охладете. След готовност поднесете тиквения чипс, акомпаниран с нежния лучен крем.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.popkitchenblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ВИТАМИНИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ ОБРАЗУВАНЕТО НА ТЕН желирани таблетки * 60 IVYBEARS
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Диета с тиква за 12 дни
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Печена солена тиква
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
Коментари към Тиквен чипс с лучен сос