Тиквен чипс с лучен сос

Необходими продукти:
- 500 грама тиква, почистена и нарязана на тънки парченца
- 30 грама кокосово масло, разтопено
- сол и сух риган за поръсване
- 2 глави лук, нарязани на полумесеци
- 1 чаена лъжичка краве масло
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 1/2 скилидка чесън
- 1 супена лъжица настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пригответе тава и я застелете с лист пергамент. Подредете тиквата, намажете я с кокосово масло и поръсете със сол и риган на вкус. Загрейте фурната на 170 градуса и печете на слаба фурна за час и половина.
През това време загрейте маслото в тиган и запържете лука. Задушете го за 5 минути, сложете чесъна, солта, черния пипер и пармезана. Разбъркайте, охладете и добавете заквасената сметана.
Изсипете сместа в блендер, разбийте до еднородност и охладете. След готовност поднесете тиквения чипс, акомпаниран с нежния лучен крем.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.popkitchenblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ФЕМИНХЕЛП таблетки * 56
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Класически пържен картофен чипс
- Оризов чипс със сусамови и ленени семена
- Чипс от картофено пюре с подправки
- Бърз чипс от пармезан
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Направете си здравословен и ухаещ на вкусно чипс от босилек
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
Коментари към Тиквен чипс с лучен сос