Тиквен чипс с лучен сос

Необходими продукти:
- 500 грама тиква, почистена и нарязана на тънки парченца
- 30 грама кокосово масло, разтопено
- сол и сух риган за поръсване
- 2 глави лук, нарязани на полумесеци
- 1 чаена лъжичка краве масло
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 1/2 скилидка чесън
- 1 супена лъжица настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пригответе тава и я застелете с лист пергамент. Подредете тиквата, намажете я с кокосово масло и поръсете със сол и риган на вкус. Загрейте фурната на 170 градуса и печете на слаба фурна за час и половина.
През това време загрейте маслото в тиган и запържете лука. Задушете го за 5 минути, сложете чесъна, солта, черния пипер и пармезана. Разбъркайте, охладете и добавете заквасената сметана.
Изсипете сместа в блендер, разбийте до еднородност и охладете. След готовност поднесете тиквения чипс, акомпаниран с нежния лучен крем.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.popkitchenblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ЛАКСО КИДС тинктура 100 мл БИОТИКА
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Оризов чипс със сусамови и ленени семена
- Тиква, Кюрбисия
- Печени тиквени пръчици с подправки
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Класически пържен картофен чипс
- Домашен чипс с копър и лук
- Здравословен чипс от моркови
- Бърз чипс от пармезан
- Направете си здравословен чипс от листата на червено цвекло
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
Коментари към Тиквен чипс с лучен сос