Тиквен чипс със сирене
Необходими продукти:
1 малка тиква
1 литър зехтин
сол, кориандър и смлян червен пипер на вкус
120 грама сирене
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете я от семената и нарежете месестата част на вълнообразни тънки парчета. Сложете ги в купа и оставете за 30 минути.
След това отцедете течността, която се е отделила, подсушете тиквените пластини с хартия.
Сгорещете зехтина, прибавете червения пипер и изпържете чипса в продължение на 5 минути. Поръсете с кориандър, прехвърлете в тава, сложете парчета сирене и изпечете във фурната за 20 минути.
Хрупкавият чипс е готов.
Добър апетит!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВ ЧИПС 60 гр.
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ МЮСЛИ БОДИ КЛИЙНС 350 гр.
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ПРОСТАТИТ ФИЛТЪР * 20
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Чипс от моркови на фурна
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Печена солена тиква
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
Коментари към Тиквен чипс със сирене