Тиквен чипс със сирене
Необходими продукти:
1 малка тиква
1 литър зехтин
сол, кориандър и смлян червен пипер на вкус
120 грама сирене
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете я от семената и нарежете месестата част на вълнообразни тънки парчета. Сложете ги в купа и оставете за 30 минути.
След това отцедете течността, която се е отделила, подсушете тиквените пластини с хартия.
Сгорещете зехтина, прибавете червения пипер и изпържете чипса в продължение на 5 минути. Поръсете с кориандър, прехвърлете в тава, сложете парчета сирене и изпечете във фурната за 20 минути.
Хрупкавият чипс е готов.
Добър апетит!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
ЗОЯ БИО КОКОСОВ ЧИПС 60 гр.
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ТИКВА 100 мл
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Направете си здравословен чипс от червена леща, домати и босилек
- Тиквени бисквитки с орехи
- Направете си здравословен чипс от коприва
- Тиква, Кюрбисия
- Чипс от картофено пюре с подправки
- Пригответе си нискокалоричен чипс от спанак
- Оризов чипс със сусамови и ленени семена
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Елиминирайте чревните паразити с масло от тиквени семки
Коментари към Тиквен чипс със сирене