Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Тиквен пай с кокосово мляко

Тиквен пай с кокосово мляко

Тиквен пай с кокосово мляко - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама тиква, нарязана
  • 600 милилитра кокосово мляко
  • 2 чаени чаши ядки пекан
  • 2 фурми
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 50 грама масло, разтопено и охладено
  • 1/4 чаена чаша кокосово брашно
  • 3 яйца, 1 от тях разделено на белтък и жълтък
  • 2 чаени лъжици канела
  • 1 чаена лъжица индийско орехче
  • 1 чаена лъжица млян карамфил
  • 1 чаена лъжица джинджифил на прах
  • настъргана кората на 1/2 портокал
  • 1/3 чаена чаша кленов сироп
  • 1/4 чаена чаша тиквено семе
  • кокосово кисело мляко за сервиране (или друг млечен крем по избор)

Начин на приготвяне:

Сварете тиквата в кокосовото мляко на ниска температура за около 20-25 минути, докато омекне. Охладете.

Междувременно смелете в робот фурмите с ядките пекан. Към тях добавете ванилията, маслото, кокосовото брашно и 1 белтък, подправете с щипка сол. В подмазнена тавичка с подвижно дъно притеснете получената плънка по дъното и стените. Надупчете с вилица и печете на 180 градуса за 15-20 минути.

Пасирайте тиквата, подправките, портокаловата кора и 1/4 чаена чаша кленов сироп. Добавете към сместа 2-те цели яйца, жълтъка и разбъркайте.

Напълнете хрупкавия запечен блат с плънката и печете още 45 минути.

Полейте тиквените семена с кленовия сироп и запечете върху хартия за печене за 8-10 минути, докато се карамелизират и станат златисти.

При сервиране, добавете върху пая кокосово кисело мляко или друг млечен крем по желание, поръсете с карамелизираните тиквени семена.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиДиетиЛайфстайлБотаника