Тиквен кетчуп

Необходими продукти:
130 грама тиква
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици олио
5 супени лъжици вишнев оцет
3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Тиквата трябва да е добре узряла. Измийте я, нарежете на малки парчета. Сложете в тенджера, залейте с водата и нека тиквата се вари на среден огън, докато омекне и водата се изпари. След това добавете захарта, вишневия оцет, водата и олиото. Оставете сместа на бавен огън за няколко минути и изключете котлона. Прехвърлете всички продукти в подходящ съд и смелете до еднородност (с блендер, пасатор или с каквото разполагате).
Домашният кетчуп и готов. Подходящ е като допълнение към паста и макаронени изделия, също за овкусяване на каши и салати.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ПРОМОСФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос Бъфало
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Класически сос за хамбургери
- Телешки език в гъбен сос
Коментари към Тиквен кетчуп