Тиквено сладко с шоколад и канела
Необходими продукти:
300 грама обелена тиква
120 грама захар
100 грама черен шоколад
1/4 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на малки парчета, измийте ги и отцедете водата с помощта на гевгир. Изсипете ги в тенджера, засипете със захарта и оставете да престоят 2-3 часа, след което сварете на среден огън за около 40 минути.
Щом свалите съда от котлона, намачкайте тиквата и към нея прибавете канелата и начупения на парчета шоколад.
Върнете тенджерата отново на котлона и варете всичко още около 20 минути, шоколадът трябва да се разтопи напълно.
Остава да разпределите готовото сладко в стерилизирани буркани и да затворите.
Добър апетит!
Снимки: izuminka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОВЕА ЗДРАВА ПРОСТАТА капсули* 60
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОКСЕЛАН супозитории * 10 НАТУРФАРМА
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА ПРОСТАТА капсули * 100
КУКУРБИТА капсули 250 мг * 80 ХЕРБАМЕДИКА
ЛОСИОН ПРИ КОСОПАД ЗА МАЗЕН СКАЛП GR8 50 мл BIOTRICOLOGIA
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладко от нар с лимон
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
Коментари към Тиквено сладко с шоколад и канела