Тиквени хлебчета на конци

Необходими продукти:
- 400 грама брашно
- 250 грама пюрирана тиква
- 30 грама кафява захар
- 2 разбити яйца + един разбит белтък за намазване
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка суха мая
- 120-150 милилитра прясно мляко
- 60 грама масло
Начин на приготвяне:
Сложете солта, брашното, захарта, маята, млякото, маслото, яйцата и тиквата в купа. Разбийте сместа с миксер и прибавете още малко брашно. Разбъркайте и омесете тесто.
Разделете го на няколко части и оформете топчици. Подредете ги една до друга в намаслена и набрашнена продълговата форма за кекс.
Изчакайте тестото да се надуе, загрейте фурната на 180 градуса, намажете с разбит белтък и изпечете за 40-45 минути. Охладете, извадете от формите и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bakewithpaws.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
НАУ ФУДС ЗДРАВА ПРОСТАТА дражета * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Наан - индийски хляб на тиган
- Сок от тиква
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Тиквени хлебчета на конци