Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тиквени хлебчета на конци

Тиквени хлебчета на конци

Тиквени хлебчета на конци - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама брашно
  • 250 грама пюрирана тиква
  • 30 грама кафява захар
  • 2 разбити яйца + един разбит белтък за намазване
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка суха мая
  • 120-150 милилитра прясно мляко
  • 60 грама масло


Начин на приготвяне:


Сложете солта, брашното, захарта, маята, млякото, маслото, яйцата и тиквата в купа. Разбийте сместа с миксер и прибавете още малко брашно. Разбъркайте и омесете тесто.

Разделете го на няколко части и оформете топчици. Подредете ги една до друга в намаслена и набрашнена продълговата форма за кекс.

Изчакайте тестото да се надуе, загрейте фурната на 180 градуса, намажете с разбит белтък и изпечете за 40-45 минути. Охладете, извадете от формите и поднесете.

хляб от тиква

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.bakewithpaws.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАнкетиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлВидеоДиетиНовиниИнтервютаБотаника