Тиквена бутер баница с чесън и кашкавал
Необходими продукти:
400 грама бутер тесто
200 грама обелена и почистена от семената сурова тиква
100 грама кашкавал
100 милилитра зехтин
3 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица сол
2 супени лъжици слънчогледови семена
Начин на приготвяне:
Разточете тестото и го сложете в подмазана с олио тава. С помощта на вилица надупчете повърхността.
Счукайте чесъна със солта до получаването на каша.
Налейте половината от зехтина и разбъркайте.
Нанесете равномерно чесновата мазнина върху бутер основата.
Тиквата нарежете на тънки парчета.
Подредете ги върху тестото и полейте с останалия зехтин.
Изпечете във фурната при 190 градуса в продължение на около 15 минути.
Ето така ще изглежда баницата на този етап.
Следва да поръсите с настъргания кашкавал, поръсете със слънчогледовите семена и върнете във фурната за още 5 минути.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОСТАГАРД капсули * 50 НАТУРФАРМА
АНДРОФИКС капсули 400 мг * 60 БИОТИКА
МЕНФЛОДЕН капсули * 20 ВИТАСЛИМ ИНОВЕ
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛОСИОН ПРИ КОСОПАД ЗА МАЗЕН СКАЛП GR8 50 мл BIOTRICOLOGIA
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички със сирене
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Царевични кексчета с тиква и семена
- Бухтички
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Бутер баница с плънка от кисело зеле и гъби
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
Коментари към Тиквена бутер баница с чесън и кашкавал