Тарт с боровинки и козе сирене

Необходими продукти:
- маслено тесто за пай
- 5 яйца
- 275 милилитра прясно мляко
- 12 листа градински чай, 5 от тях нарязани на много ситно
- 3 чаени лъжици боровинков сос
- 200 грама боровинки
- 150 грама козе сирене, нарязано на кръгчета
- малко сметана
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Намазнете кръгла тава и я застелете с хартия за печене.
Разточете тестото за пай и го поставете в тавата, оформете ъглите. Надупчете с вилица и поставете лист отгоре, а върху него сипете зърна по избор (ориз, боб, леща). Печете 15 минути, след което махнете хартията със зърната и допечете за още 5 минути, докато блатът стане твърд на допир.
За да направите плънката, разбъркайте яйцата разбъркайте със сметаната, млякото и нарязаните на ситно листа градински чай.
Намалете температурата на фурната на 170 градуса (ако е с вентилатор вентилатор, на 150). Намажете с боровинков сос блата, сложете боровинките, а отгоре изсипете плънката, върху която подредете кръгчетата козе сирене.
Печете 40-45 минути, а в последните 10 минути сложете целите листа градински чай.
Охладте 5-10 минути и сервирайте десерта топъл.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНЕЛА УРОФОРТЕ таблетки * 30
НЕЙЧЪРС ЕЙД ЛУТЕИН КОМПЛЕКС таблетки * 30
ВИРАЛ ПРОТЕКТ КИДС сироп 125 мл
КОКОСОЛИС БИО АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО 200 мл
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ витамини за очи + боровинка капсули * 30
НАУ ФУДС БОРОВИНКА ЕКСТРАКТ капсули * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Рецепти за домашно сладко от боровинки
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- За какво е полезна синята боровинка
- Плодов кейк с малини, къпини и боровинки
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- Боровинка черна, Бориче, Брусница
- Сок от синя боровинка
- Боровинков сладкиш от пълнозърнесто брашно
- Домашна лимонада с боровинки
- Боровинков кейк с лимон и рикота
Коментари към Тарт с боровинки и козе сирене