Тартифлет
Необходими продукти:
- 800 грама картофи
- 2 глави лук
- 30 грама масло
- 350 грама бекон
- 150 милилитра бяло вино
- 200 милилитра сметана за готвене
- сол и черен пипер на вкус
- 400 грама меко сирене
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на шайби и ги заварете в подсолена вода за 7-8 минути. Сгорещете маслото и сложете нарязания на полумесеци лук, добавете бекона и запържете.
В намаслена тава наредете ред картофи, а върху тях разпределете от плънката, повторете няколко пъти и завършете с картофи.
В купа налейте виното, сметаната, подправете с черен пипер и сол на вкус, разбъркайте, залейте със сместа и натрошете сиренето.
Запечете във фурна на 180 градуса за 30 минути. Поднесете ястието топло, поръсено с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: incredibriecheesy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
Коментари към Тартифлет