Сьомга в бадемов сос
Необходими продукти:
8 филенца прясна сьомга
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 филия стар хляб
100 грама смлени бадеми
80 милилитра бяло вино
1 супена лъжица прясно мляко
зехтин
сол и черен пипер на вкус
няколко резенчета лимон
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и овкусете рибата със сол и черен пипер. Загрейте фурната на 180 градуса, застелете тава с лист незалепваща хартия, сложете сьомгата и я запечете до златист цвят. През това време запържете в сгорещен зехтин нарязаните на ситно лук и чесън.
Накиснете хляба в млякото, добавете виното и сипете продуктите към сместа. Поръсете със смлените бадеми, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте. Охладете и пасирайте соса до гладка консистенция, поднесете изпечената риба, гарнирана с него и няколко резенчета лимон.
Добър апетит!
Източник: hogaryocio.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл 1542
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120 2359
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
Коментари към Сьомга в бадемов сос