Сьомга в бадемов сос
Необходими продукти:
8 филенца прясна сьомга
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 филия стар хляб
100 грама смлени бадеми
80 милилитра бяло вино
1 супена лъжица прясно мляко
зехтин
сол и черен пипер на вкус
няколко резенчета лимон
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и овкусете рибата със сол и черен пипер. Загрейте фурната на 180 градуса, застелете тава с лист незалепваща хартия, сложете сьомгата и я запечете до златист цвят. През това време запържете в сгорещен зехтин нарязаните на ситно лук и чесън.
Накиснете хляба в млякото, добавете виното и сипете продуктите към сместа. Поръсете със смлените бадеми, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте. Охладете и пасирайте соса до гладка консистенция, поднесете изпечената риба, гарнирана с него и няколко резенчета лимон.
Добър апетит!
Източник: hogaryocio.blogspot.bg
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Сос Бъфало
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Сос грейви с лук и масло
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
Коментари към Сьомга в бадемов сос