Сушени сини сливи с мащерка и чесън
Необходими продукти:
1 килограм сини сливи
няколко стръка мащерка (може риган, майорана, розмарин)
щипка сол
зехтин
5-6 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 90-100 градуса.
Измийте сливите, подсушете ги и разрежете на две по дължина. Почистете от костилките.
Подредете половинките в тава, чието дъно сте покрили с пергамент, нека бъдат с разреза нагоре.
Разпределете върху тях чесъна, нарязан на тънки плочки, поръсете с прясна мащерка и сложете мъничко сол. Напръскайте обилно със зехтин.
Поставете във фурната за минимум 5-6 часа.
След 2 часа ще започне да усеща неповторим аромат.
Точното време на приготвяне преценете сами, добре е плодовете да останат сочни. Разбира се, може да затворите в бурканчета, като за целта направете марината от зехтин с чесън, билки и нарязана чили чушка. Залейте с нея сливите и стерилизирайте.
Добър апетит!
Снимки: Оliver-oliv-e; liveinternet.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България! ПРОМОЕ ЛЕК РЕСПЕКТ КРЕМ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
НовМАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СИНИ СЛИВИ 190 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Как сушените сини сливи подпомагат здравето
- Диета със сушени сини сливи топи 4 кг за 4 дни
- Брауни със сушени сини сливи и ром
- Защо е полезно да ядем сини сливи
- Овесен десерт с орехи и сушени сини сливи
- Синя слива
- Коняк от сушени сини сливи с лимонов сок и карамфил
- Вино от сушени сини сливи
- Свинско със сушени сини сливи на фурна
- Ориз с пилешко и сушени сини сливи
Коментари към Сушени сини сливи с мащерка и чесън