Суфле с два вида сирене
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици брашно
- 1/3 чаена чаша прясно мляко
- 4 белтъка
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжица прясно смляно индийско орехче
- 4 жълтъка
- 1 чаена чаша сирене грюер - настъргано
- 2 супени лъжици настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на соса бешамел - разтопете 1 лъжица от маслото в тиган на ниска температура, след като се втечни, сложете брашното и разбъркайте. На части сипете прясното мляко, като не спирате да бъркате, докато се получи гладък сос. Свалете от котлона и оставете да се охлади.
Белтъците разбийте на сняг.
Към бешамел соса прибавете индийското орехче и червения пипер. Разбъркайте един по един жълтъците към соса.
Внимателно прехвърлете белтъците към другата смес и разбъркайте с шпатула. Следва да прибавите сиренето грюер и отново да комбинирате.
Намажете с останалото масло 4 малки керамични купички за суфле, след което ги поръсете по дъното и стените с пармезан.
Разпределете сместа в купичките и изпечете на 175 градуса за 25 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца
- Суфле от сирена с яйца и зелен лук
- Суфле със сирене
- Шоколадова торта-суфле без печене
- Шоколадово суфле с портокал
- Шоколадова торта-суфле с бисквитена основа (без печене)
- Суфле от моркови и ябълки
- Торта-суфле с извара и портокалово покритие
- Суфле от крема сирене с мед, лимонова кора и плодове
- Шоколадова суфле-торта с карамелени профитероли
Коментари към Суфле с два вида сирене