Суров мини чийзкейк с манго
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша сурово кашу
- 1/2 чаена чаша шамфъстък
- 1/2 чаена чаша настърган кокос
- 4 фурми, без костилка
- 270 милилитра кокосов крем
- 1/2 манго (около 1 чаена чаша), нарязано
- 2 супени лъжици разтопено кокосово масло
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 2 супени лъжици сок от лимон
- щипка куркума
- разбит кокосов крем, манго, къпини за сервиране
Начин на приготвяне:
Накиснете кашуто в студена вода за минимум 4 часа или за една нощ.
Намазнете силиконови форми за мъфини.
Смелете в робота шамфъстъка с кокоса, след това добавете фурмите и смелете добре. Получената смес разпределете между 12-те форми и притеснете по дъното им. Охладете за 30 минути във фризер.
Блендирайте кашуто, кокосовия крем, мангото, кокосовото масло, кленовия сироп, лимоновия сок и куркумата до гладка смес.
Равномерно я разпределете в мъфинчетата и отново върнете във фризера, докато стегнат за около 3-4 часа.
Извадете от фризера и изчакайте 5 минути да се отпуснат, преди да ги извадите от формите.
Сервирайте с кокосов крем, манго и къпини.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ОСТРОВИТ АФРИКАНСКО МАНГО прах 100 г
ЗЕВ САПУН ЗА БРЪСНЕНЕ 85 мл
ФИОННА VINTAGE СКРАБ ЗА ТЯЛО МАНГО 250 мл
БЕКЛИ ОРГАНИКС ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС И МАНГО * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кои са полезните свойства на плода манго
- Чийзкейк в чашка
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Желиран чийзкейк с извара и райски ябълки
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Манго
- Чийзкейк с розово сладко и желе от рози
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Чийзкейк с овесени ядки и ябълки
Коментари към Суров мини чийзкейк с манго