Супа с боб, савойско зеле и чоризо
Необходими продукти:
- 100 грама ориз
- 125 грама тънко нарязано чоризо
- 1 голяма глава червен лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, намачкана
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 литър пилешки бульон
- 400 грама боб от консерва
- 1/2 савойско зеле, нарязано
- препечен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност.
В касерола запържете чоризото за 3-4 минути, докато стане хрупкаво. Прехвърлете в чиния, оставете на страна, а мазнината изхвърлете. Сипете зехтина в съда, изпържете в него лука и чесъна, докато омекнат. Тогава налейте бульона и, когато заври, върнете чоризото в касеролата. Прибавете боба, зелето и варете още 5 минути.
Отцедете ориза от водата и го сложете в супата с боб и чоризо. Сервирайте ястието с препечен хляб.
Източник:
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Супа с боб, ориз и спанак
- Бобена чорба с бекон
- Супа от боб, леща и киселец
- Боб чорба по класическа рецепта
- Боб чорба с наденица и пушен свински джолан
- Супа от боб и ориз с чеснова запръжка
- Бобена супа с топено сирене
- Боб чорба с орехи
- Боб чорба с пушени свински гърди
- Бобена супа с шунка
Коментари към Супа с боб, савойско зеле и чоризо