Супа от нахут с шафран и чесън

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 глава лук, нарежете я ситно
- 400 грама сварен нахут
- литър зеленчуков бульон
- 2 скилидки чесън
- щипка шафран
- 3 сурови жълтъка
- 240 милилитра натурално кисело мляко
- 1/2 чаена лъжица червен пипер (смлян)
- пресни зелени подправки и сол
Начин на приготвяне:
Изпържете лука в нагорещения зехтин, подсолете, прибавете сварения нахут, налейте бульона и сложете чесъна. Нека течността кипне и свалете съда от котлона.
Разбъркайте жълтъците заедно с щипка шафран, добавете към тях киселото мляко и превърнете комбинацията в еднородна. Бавно в нея налейте 200 милилитра от горещия бульон на супата, като бъркате непрекъснато.
Следват яйцата, които влейте също толкова старателно, без да спирате да бъркате.
Върнете тенджерата върху котлона и нека супата се приготвя около 5 минути при непрекъснато бъркане, като не позволявате да ври. Когато се сгъсти, може да поднесете, поръсвайки с пресни зелени подправки и смлян червен пипер.
Добър апетит!
Източник: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Предотвратете бъбречната криза с помощта на три съвета
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Бобови култури
- Веган майонеза от нахут
- Нахут в доматен сос с лимон
- Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)
Коментари към Супа от нахут с шафран и чесън