Супа от нахут с шафран и чесън
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 глава лук, нарежете я ситно
- 400 грама сварен нахут
- литър зеленчуков бульон
- 2 скилидки чесън
- щипка шафран
- 3 сурови жълтъка
- 240 милилитра натурално кисело мляко
- 1/2 чаена лъжица червен пипер (смлян)
- пресни зелени подправки и сол
Начин на приготвяне:
Изпържете лука в нагорещения зехтин, подсолете, прибавете сварения нахут, налейте бульона и сложете чесъна. Нека течността кипне и свалете съда от котлона.
Разбъркайте жълтъците заедно с щипка шафран, добавете към тях киселото мляко и превърнете комбинацията в еднородна. Бавно в нея налейте 200 милилитра от горещия бульон на супата, като бъркате непрекъснато.
Следват яйцата, които влейте също толкова старателно, без да спирате да бъркате.
Върнете тенджерата върху котлона и нека супата се приготвя около 5 минути при непрекъснато бъркане, като не позволявате да ври. Когато се сгъсти, може да поднесете, поръсвайки с пресни зелени подправки и смлян червен пипер.
Добър апетит!
Източник: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
ТОГЕДЪР ХЕЛТ ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС БРЕМЕННОСТ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г MT2809
НовРЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Веган майонеза от нахут
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
- Пилешки гърди с нахут и спанак
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
Коментари към Супа от нахут с шафран и чесън