Супа от леща с бекон и сладки картофи
Разнообразете обикновената супа от леща, като добавите сладки картофи, печени домати и бекон. Тази вариант е подходящ, ако планирате събиране през уикенда, защото може да се приготви до три дни предварително и да се съхрани в хладилник. Дори е още по-вкусен, когато престои.
Необходими продукти:
- 8 ивици бекон, нарязани на малки парчета
- 1 средно голяма глава лук, наситнен
- 2 стръка целина, наситнени
- 3 големи скилидки чесън, наситнени
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- 1 голям сладък картоф, обелен и нарязан на малки кубчета
- 1 и 1/2 чаени чаши сушена кафява леща
- 8 чаени чаши пилешки бульон
- 1 консерва печени домати
- 2 чаени лъжички морска сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- пресни листа магданоз, накъсани
Начин на приготвяне:
Запечете бекона в чугунена тенджера на средно висока температура, като разбърквате често, докато стане хрупкав (около 10 минути). Сложете парчетата бекон в чиния, покрита с кухненска хартия. Оставете 2 супени лъжици от отделилата се мазнина, а останалото изхвърлете или използвайте в друго ястие.
Запържете лука, целината и чесъна в същата тенджера с отделените 2 супени лъжици мазнина. Гответе, докато омекнат зеленчуците, като разбърквате често. Овкусете с кимион и бъркайте непрекъснато 1 минута. Добавете кубчетата сладък картоф, лещата, пилешкия бульон, доматите, солта и черния пипер. Доведете до кипене, след което намалете температурата и оставете да къкри, докато лещата омекне (45-50 минути).
Сервирайте супата в 6 купички, гарнирайте с бекон и поръсете с пресен магданоз.
Приятен апетит!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Супа от леща с гъби
- Бобови култури
- Зимна супа от червена леща и бекон
- Черна леща с чесън и сушени домати
Коментари към Супа от леща с бекон и сладки картофи