Супа от леща със зеленчуци
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши леща, почистена и измита
- 800 милилитра зеленчуков бульон
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 450 грама замразено броколи, карфиол и моркови, размразени и отцедени от водата
- 300 грама супа от гъби
Начин на приготвяне:
Изсипете лещата, зеленчуковия бульон, солта и черния пипер в уред за бавно готвене. Покрийте и гответе на ниска температура за 2 часа до 2 часа и половина или докато лещата омекне. Изсипете зеленчуковия микс и супата от гъби, затворете капака на уреда и продължете да готвите още 30 минути или докато зеленчуците омекнат.
*Ако не разполагате с уред за бавно готвене, сварете лещата в обикновена тенджера до готовност, следвайки същата последователност на добавяне на продуктите.
Сервирайте супата от леща с хрупкави крекери или препечен хляб.
Приятен апетит!
Източник:
bettycrocker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Запеканка от червена леща с яйца и сусам
- Супа от леща с гъби
- Бобови култури
- Къри с червена леща, нахут и спанак
Коментари към Супа от леща със зеленчуци