Студена крем супа от моркови

Необходими продукти:
8 средни моркова
1 с. л. зехтин
1 ч. л. мед
50 грама масло
1 голяма глава лук
1 л. вода или бульон
1 с. л. ябълков оцет
сол на вкус
микс от подправки, завити в парче марля (10 зърна черен пипер, 2 нарязани скилидки чесън, 1 звездичка анасон, 2 пъпки карамфил, 1 ч. л. цял кориандър), нарязан магданоз, кисело мляко, сухари - за декорация
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите на малки кубчета, сложете ги в купа, добавете зехтина, меда, 1/2 ч. л. сол и разбъркайте. Сложете ги в загрята на 220 градуса фурна и печете, докато не започнат да се зачервяват (около 25-30 минути). Печените моркови придават на супата по-интересен и по-плътен вкус.
Нарежете лука на полукръгчета и го запържете в разтопеното масло за около 4-5 минути, бъркайки. Прибавете запечените моркови, подправките и налейте водата (или бульона). Оставете да заври, намалете огъня и варете в продължение на около 30 минути, докато морковите не омекнат. Извадете "чувалчето" с подправките от тенджерата и пасирайте супата. Овкусете със сол и оцет, разбъркайте. Нека изстине на стайна температура и тогава я приберете в хладилник. Когато се охлади напълно, украсете по избор и сервирайте!
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ОРО-ТЕН АКТИВАТОР ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Морковите като средство за отслабване - за и против
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Пълнени постни чушки
- Здравословен чипс от моркови
- Морковена халва по индийска рецепта
- Морков
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
Коментари към Студена крем супа от моркови