Студена крем супа от моркови
Необходими продукти:
8 средни моркова
1 с. л. зехтин
1 ч. л. мед
50 грама масло
1 голяма глава лук
1 л. вода или бульон
1 с. л. ябълков оцет
сол на вкус
микс от подправки, завити в парче марля (10 зърна черен пипер, 2 нарязани скилидки чесън, 1 звездичка анасон, 2 пъпки карамфил, 1 ч. л. цял кориандър), нарязан магданоз, кисело мляко, сухари - за декорация
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите на малки кубчета, сложете ги в купа, добавете зехтина, меда, 1/2 ч. л. сол и разбъркайте. Сложете ги в загрята на 220 градуса фурна и печете, докато не започнат да се зачервяват (около 25-30 минути). Печените моркови придават на супата по-интересен и по-плътен вкус.
Нарежете лука на полукръгчета и го запържете в разтопеното масло за около 4-5 минути, бъркайки. Прибавете запечените моркови, подправките и налейте водата (или бульона). Оставете да заври, намалете огъня и варете в продължение на около 30 минути, докато морковите не омекнат. Извадете "чувалчето" с подправките от тенджерата и пасирайте супата. Овкусете със сол и оцет, разбъркайте. Нека изстине на стайна температура и тогава я приберете в хладилник. Когато се охлади напълно, украсете по избор и сервирайте!
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовАМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Див морков
- Червен морков
Коментари към Студена крем супа от моркови