Спаначени питки
Необходими продукти:
50 грама мая
3/4 чаена чаша прясно мляко
2,5 - 3 чаени чаши брашно
2 яйца
1/2 връзка спанак
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Смелете едното яйце и спанака с помощта на блендер.
Ще се получи зелена каша.
Затоплете млякото, добавете захарта и маята към него, оставете за 15 минути. След това сложете брашното, солта, зехтина и спаначената каша. Замесете тесто и оставете за 1 час.
Когато втаса, разделете го на 8 части и от всяка оформете топка. Подмажете форма с масло и в нея подредете питките плътно една до друга. Намажете ги с другото яйце и оставете за 20 - 30 минути на топло място.
Изпечете питките при 180 градуса в продължение на 40 минути.
Добър апетит!
Още по темата:
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + НАТОКИНАЗА капсули * 60
ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ Б-КОМПЛЕКС ЛАЙФ ФОРТЕ+ капсули * 60
МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ таблетки * 90 ХЕЛТ ЕЙД
ЗОЯ ХРАНИТЕЛНА МАЯ + ВИТАМИН Б 12 100 гр.
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
Коментари към Спаначени питки