Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Спаначени бутер рулца с рикота

Спаначени бутер рулца с рикота

Спаначени бутер рулца с рикота - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 10 грама листа от свежа мащерка, накълцани
  • 350 грама замразен спанак
  • 250 грама рикота
  • 60 грама твърдо сирене, настъргано
  • щипка индийско орехче
  • кората на половин лимон
  • 2 яйца
  • 2 листа по 400 грама бутер тесто
  • маково семе за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете с хартия за печене две тави.

Запържете лука в зехтина за 10 минути, докато омекне, като в последните 2 минути прибавите листенцата мащерка. Прехвърлете сместа в голяма купа.

В същия тиган затоплете спанака, като в края на готвенето, отцедете от него излишната вода.

Сложете спанака при лука, добавете рикотата, индийското орехче, лимоновата кора и едно яйце. Разбъркайте, за да се комбинират съставките.

Поръсете с малко брашно кухненски плот и разточете лист бутер тесто. Разрежете го на половина на дължина и намажете с 1/4 от сместа всеки правоъгълник, като оставите по 2 сантиметра от единия край на дългата страна без плънка.

Навийте на руло по дължина.

По същия начин оформете още едно руло, и пригответе втория лист бутер тесто следвайки стъпките от по-горе.

Ще получите 4 дълги рулца. Разбийте второто яйце с малко вода и намажете бутер рулата, поръсете обилно с маково семе.

Нарежете всяко руло на 3 равни части и прехвърлете в приготвените тавички. Печете за 25 минути, докато станат златисти и хрупкави (ако се налага да изпечете рулцата на части, съхранете вторите във фризер, докато печете първите).

Сервирайте топли или студени със сос по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛюбопитноНовиниСнимкиДиетиБотаникаЛайфстайл