Хрупкави бутер сладки с пюре от тиква, мед и канела
    Необходими продукти:
- 300 грама пюре от тиква
 - канела според вкуса ви
 - 1-2 чаени лъжички течен мед
 - 400 грама бутер тесто
 - 1 разбит жълтък за намазване
 - кристална захар за поръсване
 - форми за сладки по избор
 
Начин на приготвяне:
В купа сложете тиквата, добавете канелата и меда. Разбъркайте до получаването на еднороден крем и охладете. Разточете тестото, изрежете форми и ги намажете с крема.
Внимателно слепете тестените изрезки, подредете ги в тава, застлана с незалепваща хартия. Глазирайте бутерките с разбит жълтък и поръсете с кристална захар.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете за 20-25 минути, охладете и подредете в плато. Поднесете и се насладете на вкуса и аромата.

Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: iatethewholething.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
 - Бонбони и дребни сладки
 - Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
 - Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
 - Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
 - Кулинарни шедьоври от бутер тесто
 - Ананасови бутерки с пудра захар
 - Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
 - Канелени пръчици от бутер тесто
 - Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
 - Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
 - Хрупкави масленки с орехи и ванилия
 
Коментари към Хрупкави бутер сладки с пюре от тиква, мед и канела