Спанак с яйца под шуба

Необходими продукти за две порции:
- 350 грама пресен спанак
- 2 връзки пресен лук
- 1 връзка пресен джоджен
- олио за запръжка
- сол, черен пипер
- 1 нарязан на кубчета домат
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 150-200 грама настърган кашкавал
- 2 яйца
- шарена сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнина, нарежете спанака ситно и го запържете. Прибавете нарязан ситно зелен лук, домат и джоджен. Подправете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус.
Задушете сместа за 5 минути и я пресипете в две глинени гювечета. Чукнете във всяко по едно яйце и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
Извадете ги, поръсете с кашкавал и върнете обратно за още 10 минути. Охладете, поднесете и им се насладете. По желание подправете с шарена сол.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Огретен от тиквички с ориз
- Запеканка от тиквички с домати и кашкавал
- Царевична запеканка със спанак
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Кашкавалена запеканка с рулца от тиквички
Коментари към Спанак с яйца под шуба