Спанак с яйца под шуба
Необходими продукти за две порции:
- 350 грама пресен спанак
- 2 връзки пресен лук
- 1 връзка пресен джоджен
- олио за запръжка
- сол, черен пипер
- 1 нарязан на кубчета домат
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 150-200 грама настърган кашкавал
- 2 яйца
- шарена сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнина, нарежете спанака ситно и го запържете. Прибавете нарязан ситно зелен лук, домат и джоджен. Подправете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус.
Задушете сместа за 5 минути и я пресипете в две глинени гювечета. Чукнете във всяко по едно яйце и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
Извадете ги, поръсете с кашкавал и върнете обратно за още 10 минути. Охладете, поднесете и им се насладете. По желание подправете с шарена сол.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначен огретен със сирене
- Боб на фурна с домати и спанак
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
Коментари към Спанак с яйца под шуба