Спанак с яйца под шуба
Необходими продукти за две порции:
- 350 грама пресен спанак
- 2 връзки пресен лук
- 1 връзка пресен джоджен
- олио за запръжка
- сол, черен пипер
- 1 нарязан на кубчета домат
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 150-200 грама настърган кашкавал
- 2 яйца
- шарена сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнина, нарежете спанака ситно и го запържете. Прибавете нарязан ситно зелен лук, домат и джоджен. Подправете със сол, черен пипер и червен пипер на вкус.
Задушете сместа за 5 минути и я пресипете в две глинени гювечета. Чукнете във всяко по едно яйце и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
Извадете ги, поръсете с кашкавал и върнете обратно за още 10 минути. Охладете, поднесете и им се насладете. По желание подправете с шарена сол.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ СЕНСИ РЕЛИЙФ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Супа от броколи със спанак, картофи и чесън
- Зеленчукова запеканка с извара
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Свинско със спанак и сметана
- Пържена тиква със спанак и домати
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
Коментари към Спанак с яйца под шуба