Спанак със сварени яйца в сос Бешамел

Необходими продукти:
- 1 килограм замразен спанак
- 6 сварени яйца
- 30 грама масло
- 30 грама брашно
- 1/2 литър прясно мляко
- 80 грама настърган кашкавал (или твърдо козе сирене)
- по щипка черен пипер, индийско орехче и сол
- 3 супени лъжици зехтин или олио
Начин на приготвяне:
Изпържете замразения спанак за 6-7 минути на слаб огън в зехтина/олиото, като периодично разбърквате.
Разтопете маслото в тенджера, която свалете от котлона и тогава в нея изсипете брашното. Разбъркайте до получаване на еднородна смес, в която налейте прясното мляко, сложете и по щипка от трите подправки. Старателно разбъркайте и сложете съда на среден огън. Варете соса до сгъстяване (междувременно бъркайте).
Смесете бешамела със спанака и половината от настърганото сирене/кашкавал. Изсипете сместа в тава, подредете яйцата, разрязани на четвъртинки, и поръсете с останалия кашкавал.
Изпечете ястието във фурната на 180-200 градуса. Когато повърхността се покрие с коричка, може да поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
НУТРИКОСТ ОРГАНИК СПАНАК прах 227 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Огретен от тиквички с ориз
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Млечно смути с банан, спанак и трици от лимец
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Спаначени палачинки с месна плънка
Коментари към Спанак със сварени яйца в сос Бешамел