Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Спагети с рикота, доматен сос и пържени патладжани

Спагети с рикота, доматен сос и пържени патладжани

Спагети с рикота, доматен сос и пържени патладжани - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама спагети или други макаронени изделия по ваш избор
  • сирене рикота на вкус (може да замените с кашкавал)
  • 1 патладжан
  • 500 грама домати
  • 1 глава лук
  • връзка босилек
  • 2 скилидки чесън
  • зехтин и подправки


Начин на приготвяне:

Нарежете патладжаните на кръгчета с дебелина половин сантиметър. Сложете ги в съд и залейте с подсолена вода за 20 минути, за да се отстрани горчивината им.

Доматите обелете, като първо ги попарите. Нарежете ги ситно.

Лука и босилека нарежете едро, едната скилидка от чесъна намачкайте и съединете подправките с доматите. Поставете на слаб огън и нека сместа се приготвя, като периодично намачквате доматите, за да се отцеди сока им и да се изпари.

В готовия сос налейте зехтин на вкус.

Извадете патладжаните от водата, подсушете ги.

Сгорещете зехтин в тиган, в него сложете втората скилидка чесън. Когато се зачерви, я извадете и изсипете патладжаните в ароматната мазнина.

Пържете ги до образуване на коричка, като ги обръщате периодично от двете страни.

Спагетите сварете, но не трябва да омекват прекалено, най-добре е да останат плътни и леко твърди.

Отцедете течността, изплакнете ги под студена вода и разпределете в чинии. Всяка порция полейте с доматения сос, сложете парченца патладжан и поръсете с рикота или кашкавал.

Може да украсите с листенца босилек.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kylinarocka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл