Спагети с пилешко в млечен сос с лук
Необходими продукти:
1/2 пакет спагети
80 милилитра зехтин или сусамово масло
300 грама пилешко филе (може и свинско)
150 грама сметана
1 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици нарязани домати
1 супена лъжица брашно
2 - 3 скилидки чесън
2 супени лъжици нарязан магданоз
1 глава лук
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината, в нея запържете чесъна за кратко и го извадете. Филето нарежете на тънки и дълги ивици, изпържете го в същата мазнина и също извадете. Изсипете нарязания на ситно лук в олиото, когато се запържи, сложете брашното, разбъркайте и налейте на тънка струя млякото. Отново разбъркайте. Следва да прибавите доматите, сметаната, магданоза и месото, което извадихте по-рано. Варете всичко на много бавен огън в продължение на 10 - 15 минути.
Сварете спагетите според инструкциите на опаковката. Прехвърлете ги в дълбок съд и залейте с готовия сос с месото. Поднесете ястието веднага, докато е горещо. С подправки всеки може да овкуси своята порция според предпочитанията си.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Оризови спагети
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Спагети с пармезан и яйца
- Спагети със сметана и риба тон
- Как да съхраним сготвена паста
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Бистра пилешка супа със спагети
- Сос от сирене Бри със спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Оризови спагети (фунчоза) със зеленчуци и печурки
Коментари към Спагети с пилешко в млечен сос с лук