Спагети с пилешко в млечен сос с лук
Необходими продукти:
1/2 пакет спагети
80 милилитра зехтин или сусамово масло
300 грама пилешко филе (може и свинско)
150 грама сметана
1 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици нарязани домати
1 супена лъжица брашно
2 - 3 скилидки чесън
2 супени лъжици нарязан магданоз
1 глава лук
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината, в нея запържете чесъна за кратко и го извадете. Филето нарежете на тънки и дълги ивици, изпържете го в същата мазнина и също извадете. Изсипете нарязания на ситно лук в олиото, когато се запържи, сложете брашното, разбъркайте и налейте на тънка струя млякото. Отново разбъркайте. Следва да прибавите доматите, сметаната, магданоза и месото, което извадихте по-рано. Варете всичко на много бавен огън в продължение на 10 - 15 минути.
Сварете спагетите според инструкциите на опаковката. Прехвърлете ги в дълбок съд и залейте с готовия сос с месото. Поднесете ястието веднага, докато е горещо. С подправки всеки може да овкуси своята порция според предпочитанията си.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Оризови спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети с пармезан и яйца
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети със сушени домати, пушена шунка и пармезан
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Сос от сирене Бри със спагети
- Спагети с песто от броколи и пармезан
- Бистра пилешка супа със спагети
Коментари към Спагети с пилешко в млечен сос с лук