Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Спагети с пилешки бутчета в млечен сос

Спагети с пилешки бутчета в млечен сос

Спагети с пилешки бутчета в млечен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама спагети
  • 2 пилешки бутчета
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 500 милилитра прясно мляко с 2,5% масленост
  • 1,5 супени лъжици брашно
  • подправки на вкус (сол, черен пипер)


Начин на приготвяне:

Налейте вода в тенджера, сложете супена лъжица сол и поставете съда върху котлона. Щом течността кипне, добавете в нея спагетите (без да ги начупвате) и ги сварете до готовност, като периодично разбърквайте, за да не се слепят.

След това ги изсипете в гевгир, за да се отцеди водата.

Пилешките бутчета нарежете на парчета с големина по ваш избор.

Обелете и измийте главата кромид и двата моркова. Нарежете ги, както е показано на следващата снимка.

лук и морков

Изпържете месото до златисто, тогава намалете температурата на котлона и добавете лука в съда. Щом се запържи леко, изсипете и морковите. Оставете сместа на огъня до полуготовност.

На този етап налейте прясното мляко в тигана и нека то заври. Тогава сложете 1,5 супени лъжици брашно (ако замените млякото с готварска сметана, не използвайте брашно).

Ако сосът се получи прекалено гъст, разредете с малко вода и изчакайте течността отново да кипне.

Разпределете спагетите в чинии, а отгоре сложете парчетата пилешкото, които полейте с млечния сос.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vashvkus.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...ДиетиНовиниАнкети