Спагети с пармезан, бекон и сметана
Необходими продукти:
400 грама спагети или макаронени изделия по ваш избор
25 грама масло
2 скилидки чесън
100 грама бекон
2 средни глави лук (най-добре салатен)
400 милилитра течна сметана с масленост 20%
100 грама настърган пармезан
8 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите според инструкциите, отбелязани върху опаковката.
През това време разтопете маслото на подходящ съд на среден огън и в него запържете лука с бекона и чесъна, докато се появи приятен аромат.
В отделен съд смесете сметаната с жълтъците, прибавете настъргания пармезан и подправете на вкус. Изсипете при бекона с лука, разбъркайте бързо и свалете сместа от котлона.
Залейте готовите спагети с получения сос, разбъркайте и поднесете ястието веднага.
Добър апетит!
Снимка: fb.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Оризови спагети
- Руладини с бекон на фурна
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Как да съхраним сготвена паста
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
Коментари към Спагети с пармезан, бекон и сметана