Спагети с пармезан, бекон и сметана

Необходими продукти:
400 грама спагети или макаронени изделия по ваш избор
25 грама масло
2 скилидки чесън
100 грама бекон
2 средни глави лук (най-добре салатен)
400 милилитра течна сметана с масленост 20%
100 грама настърган пармезан
8 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите според инструкциите, отбелязани върху опаковката.
През това време разтопете маслото на подходящ съд на среден огън и в него запържете лука с бекона и чесъна, докато се появи приятен аромат.
В отделен съд смесете сметаната с жълтъците, прибавете настъргания пармезан и подправете на вкус. Изсипете при бекона с лука, разбъркайте бързо и свалете сместа от котлона.
Залейте готовите спагети с получения сос, разбъркайте и поднесете ястието веднага.
Добър апетит!
Снимка: fb.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Спагети с кюфтета в доматен сок
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Домашен чипс от пармезан и аспержи
- Спагети с печени чери домати, чеснова галета, пармезан и босилек
- Спагети със сардини и кедрови ядки
- Пикантни спагети с кълнове от броколи
Коментари към Спагети с пармезан, бекон и сметана