Спагети с орехов сос, гъби и чесън

Необходими продукти:
- 450 грама спагети
- 75 грама орехови ядки
- 50 грама пресни гъби
- 50 милилитра олио
- 1 глава лук
- скилидка чесън
- 3000 грама заквасена сметана
- зелени подправки на вкус и сол
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите в достатъчно количество подсолена вода до готовност (но не преварявайте). Отцедете течността.
Нарязания лук и счукания чесън запържете в олиото за 3 минути, добавете гъбените парченца, натрошените орехи и оставете сместа върху котлона за още 3 минути. Тогава в нея изсипете сметаната, подправете и изчакайте сосът да се затопли, без да допускате да заври.
Щом това стане, смесете го със спагетите и поднесете ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bluda.biz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Спагети с пармезан и яйца
- Спагети с печени чери домати, чеснова галета, пармезан и босилек
- Спагети със сардини и кедрови ядки
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Пикантни спагети с кълнове от броколи
- Спагети с пилешки бутчета в млечен сос
- Нудълс с кайма и репички
- Нудълс с пуешко месо и зеленчуци
- Бистра пилешка супа със спагети
- Пиле със спагети в масло, магданоз и чесън
Коментари към Спагети с орехов сос, гъби и чесън