Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Спагети с леща, патладжан и доматен сос

Спагети с леща, патладжан и доматен сос

Спагети с леща, патладжан и доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 средна глава лук
  • 2 стръка целина
  • 1 голям морков
  • 160 милилитра червено вино
  • 2 скилидки чесън (наситнен)
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1 супена лъжица балсамов оцет
  • 2 чаени лъжици сух риган
  • 100 грама гъби
  • 1 патладжан
  • 75 грама сварена леща
  • 2 консерви по 400 грама нарязани домати
  • 300 грама сварени спагети
  • 1 кубче сух зеленчуков бульон
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 2 супени лъжици бадемово мляко
  • босилек

Начин на приготвяне:

Предварително нарежете на ситно всички зеленчуци.

Загрейте 1 лъжица зехтин в голям тиган и запържете лука, целината и моркова за 10 минути, докато омекнат. Добавете виното и оставете да се редуцира течността за около 2-3 минути. Сложете чесъна, доматеното пюре, балсамовия оцет и ригана. Минута по-късно прибавете морковите, патладжана, лещата, нарязаните домати, кубчето зеленчуков бульон и долейте 200 милилитра вода.

След като сместа заври, намалете температурата, покрийте и оставете да къкри около 40-50 минути на ниска температура. Разбърквайте често и ако има нужда добавете още вода.

Смесете соевия сос и бадемовото мляко. Сварете спагетите и сервирайте в чиния, сложете по 1 лъжица от бадемовия сос и добавете от зеленчуците.

Гарнирайте с листенца босилек.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл