Спагети с доматен сос и босилек

Необходими продукти за две порции:
- 250 грама спагети
- 1 морков, обелен
- 1 глава лук, обелена
- 4 меки домата
- 10 грама червен пипер
- 30 милилитра червено вино
- щипка захар
- сол, черен пипер
- 3-4 стръка пресен босилек
- олио за запръжка
- 200 милилитра доматен сок
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода, подсолете я, след като заври и сварете спагетите. Охладете ги в студена вода, за да не се слепват. В тенджера загрейте олио и запържете нарязани ситно моркови, лук и домати.
Подправете с черен пипер, червен пипер сол и захар. Подсладителят се слага, за да не киселее сосът. Налейте виното, доматения сок и намалете мощността на минимална.
Оставете соса да къкри на слаб огън докато течността се редуцира. Прецедете спагетите, разсипете порции, гарнирайте със соса и поръсете с нарязан пресен босилек.
Добър апетит!
Източник: deliciousshots.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Лингуини с червено цвекло, фета и орехи
- Спагети с пармезан и яйца
- Сос от сирене Бри със спагети
- Как да съхраним сготвена паста
- Бистра пилешка супа със спагети
- Чеснова паста с пармезан
- Запечени спагети с гъби, сирена и маслини
Коментари към Спагети с доматен сос и босилек