Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Спагети със сос от аншоа, маслини, каперси и магданоз

Спагети със сос от аншоа, маслини, каперси и магданоз

Спагети със сос от аншоа, маслини, каперси и магданоз - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама спагети
  • 1,5 чаени чаши нарязан пресен магданоз
  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 1 глава лук
  • 1/3 чаена чаша маслини (зелени, без костилки)
  • 4 броя аншоа
  • 2 чаени лъжици каперси
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер (смлян)
  • сол

 

Начин на приготвяне:

С помощта на кухненски робот смелете чесъна, лука, каперсите, магданоза, аншоата и маслините. Сложете 1/2 чаена лъжица сол, черния пипер и налейте зехтина.

Направете сместа еднородна.

Спагетите сварете в подсолена вода, следвайки указанията, отбелязани върху опаковката.

Отцедете течността, налейте малко зехтин и разбъркайте.

Разпределете в чинии и поднесете с ароматния сос.

Украсете с цели маслини и поднесете.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: namnamra.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноЛайфстайл