Спагети със сос от авокадо и пармезан
Необходими продукти:
- 220 грама спагети
- 2 тънки резена бекон
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 добре узряло меко авокадо
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Подсолете вода и сварете пастата за около 10 минути. Отцедете и запазете 1/2 чаша от течността, в която сте варили спагетиге.
Междувременно изпържете бекона, махнете излишната мазнина от него, като го поставите върху салфетка, за да се охлади.
В тигана изпържете чесъна за 30 секунди и прехвърлете пастата там. Разбъркайте, за да се оваля в мазнината от бекона.
Блендирайте авокадото с пармезана и подправете със сол и пипер. Сипете отделената вода и с получения сос полейте спагетите.
Разбъркайте и сервирайте.
Поръсете всяка порция с нарязан бекон и настърган пармезан.
Източник:
thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Оризови спагети
- Спагети с пармезан и яйца
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети със сметана и риба тон
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Бистра пилешка супа със спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Сос от сирене Бри със спагети
- Оризови спагети (фунчоза) със зеленчуци и печурки
Коментари към Спагети със сос от авокадо и пармезан