Спагети със сос от авокадо и пармезан

Необходими продукти:
- 220 грама спагети
- 2 тънки резена бекон
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 добре узряло меко авокадо
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Подсолете вода и сварете пастата за около 10 минути. Отцедете и запазете 1/2 чаша от течността, в която сте варили спагетиге.
Междувременно изпържете бекона, махнете излишната мазнина от него, като го поставите върху салфетка, за да се охлади.
В тигана изпържете чесъна за 30 секунди и прехвърлете пастата там. Разбъркайте, за да се оваля в мазнината от бекона.
Блендирайте авокадото с пармезана и подправете със сол и пипер. Сипете отделената вода и с получения сос полейте спагетите.
Разбъркайте и сервирайте.
Поръсете всяка порция с нарязан бекон и настърган пармезан.
Източник:
thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети със сметана и риба тон
- Оризови спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Спагети с пармезан и яйца
- Нудълс с пилешко, гъби и зеленчуци
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бистра пилешка супа със спагети
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Спагети с риба тон и маслини
Коментари към Спагети със сос от авокадо и пармезан