Спагети карбонара с бакла

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша замразена бакла
- 1 пакет от 400 грама спагети
- 1 супена лъжица зехтин
- 200 грама бекон
- 1 праз - нарязан на тънки лентички
- 2 скилидки чесън - пресовани
- 3 цели яйца
- 3 жълтъка
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 1/4 чаена чаша сметана
- 1/4 чаена чаша свеж магданоз
- пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
Ако използвате замразена бакла, я залейте с гореща вода и оставете настрана за 5 минути. След това я изплакнете под студена вода и я отцедете. Обелете и запазете само зрънцата.
Загрейте тиган на средна температура. Запържете бекона (който предварително сте нарязали) за 5 минути, докато стане хрупкав. Добавете праза и чесъна, гответе 1 минута.
В купа смесете яйцата, жълтъците, пармезана и сметаната. Подправете с черен пипер.
Сварете пастата и я прецедете.
Добавете баклата, бекона, яйчния крем и магданоза към горещите спагети. Разбъркайте, подправете с черен пипер и сервирайте, като поръсите всяка порция с малко пармезан.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Спагети със сметана и риба тон
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Спагети с печени чери домати, чеснова галета, пармезан и босилек
- Лингуини с червено цвекло, фета и орехи
- Спагети с пармезан и яйца
- Сос от сирене Бри със спагети
- Как да съхраним сготвена паста
- Спагети с пилешко, домати и артишок
- Нудълс с телешко и чили
Коментари към Спагети карбонара с бакла