Соте от боб и гъби в сметана
Необходими продукти:
100 грама бял боб
250 грама гъби по избор
4 супени лъжици заквасена сметана
1 чаена лъжица сол
1/4 връзка пресни зелени подправки (магданоз, джоджен или друго)
Начин на приготвяне:
Залейте боба със студена вода и оставете да престои така 12 часа. След това отцедете течността, налейте чиста вода и сварете зърната до готовност на среден огън (около 40 минути). Добавете 1/2 чаена лъжица сол. Отцедете отново водата и се заемете с гъбите.

Измийте ги, подсушете и нарежете, ако са много големи. Изпържете ги в силно нагорещено олио, като разбърквате периодично. Подсолете.

20 минути по-късно прибавете при боба и сложете сметаната. Затворете съда с капак и оставете ястието да се приготвя в продължение на 15 минути.

Накрая поръсете с нарязаните зелени подправки, разбъркайте и поднесете.


Добър апетит!
Снимка: xcook.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
СУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Червенееща сърнела
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Отровна сливовка
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- Седефена гъба, Снежанка
- Сива мухоморка, Сурогризка
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Царска печурка
Коментари към Соте от боб и гъби в сметана