Сос с тиква и кашу
Кашуто добавя богатство на този сос с копринена гладка текстура, приготвен без млечни продукти. Сервирайте соса върху любимата си паста и добавете салата за перфектна здравословна вечеря.
Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаша зеленчуков бульон (или вода)
- 1/2 чаша сурово кашу
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 2 големи глави сладък лук, наситнен
- 2 супени лъжици чесън, наситнен
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаша сухо бяло вино
- 3/4 чаена лъжичка сушен риган (или майорана)
- 1 и 1/2 чаша пюре от тиква
- 1/8 чаена лъжичка индийско орехче
- млян черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици мая (по избор)
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Пюрирайте бульона (или водата) с кашуто в блендер до гладка консистенция. Пресипете в купа и оставете настрана.
Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън. Добавете лука, чесъна и солта и гответе, като разбърквате често, докато лукът започне да покафенява. Намалете топлината и продължете да готвите, като разбърквате, докато лукът стане мек и полупрозрачен. Добавете виното и ригана (или майораната) и увеличете температурата. Разбърквайте, докато виното почти напълно се изпари.
Добавете пюрето от тиква, сместа от кашу и индийското орехче и намалете котлона. Продължете да готвите, като разбърквате, докато сосът се сгъсти, след което свалете от котлона и добавете маята, ако използвате. Пюрирайте сместа до гладкост.
Сервирайте соса с любимата си паста.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Сос Бъфало
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
Коментари към Сос с тиква и кашу