Сос от червени боровинки

Необходими продукти:
1 литър сок от червени боровинки
300 грама червени боровинки
4 супени лъжици нишесте
захар на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете сока и нишестето, поставете на бавен огън и бъркайки непрекъснато, изчакайте да заври. Свалете соса от котлона и към него добавете почистените и измити плодове. Поръсете със захар на вкус и може да поднесете.
Сосът е отлично допълнение към месни ястия.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИМУМАКС КИДС сироп 120 мл
НовОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ПРОМОСФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос Бъфало
- Шестил
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- Диворастяща мотовилка, Мотовилка, Градинска салата, Полска кълнова салата, Царевична салата
- Как да извлечем максимума от витамините в лимона?
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Карнауба
Коментари към Сос от червени боровинки