Сос бешамел с рибен бульон и каперси
Необходими продукти:
2 жълтъка
50 грама масло
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици брашно
380 милилитра прясно мляко
380 милилитра рибен бульон
2 супени лъжици каперси
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото заедно с олиото в подходящ съд. Прибавете брашното, като бъркате непрекъснато. След това постепенно налейте прясното мляко, отново бъркайте старателно. Ред е на бульона и оставете сместа да заври. Подсолете на вкус и нека сосът се приготвя на бавен огън в продължение на 8-10 минути, като през това време разбърквайте.
В малка купа разбийте жълтъците заедно с 2-3 супени лъжици от получената течност. След това прибавете сместа към соса и разбъркайте всичко още веднъж. Добавете каперсите и поднесете веднага.
Добър апетит!
Снимка: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОСТЕН ПИЛЕШКИ БУЛЬОН прах 306 гр.
Безплатна доставка за България!ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Сос Бъфало
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
- Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Сос грейви с лук и масло
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Рулца от пилешки гърди с шунка, сирена и сметанов сос с чесън
Коментари към Сос бешамел с рибен бульон и каперси