Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи

Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи

от 27 май 2014г., обновено на 09 март 2017г.
Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

1. Как да получим ароматен и златист бульон? Морковите, целината и магданозът не се слагат ненарязани в тенджерата. Първо се разрязват на половина, след което се запичат без мазнина от едната страна. В бульона се налива прецедена отвара от люспите на 1 - 2 глави лук, а може да се сложи и цяла необелена глава вместо отварата. Бульонът става изненадващо красив, направо кехлибарен.

2. Ако възнамерявате да сварите бульон, налейте водата в тенджера, затворете съда с капак и оставете да заври (нека това стане, колкото може по-бързо). След това намалете огъня и махнете капака.

3. Ако бульонът, който приготвяте, е предназначен за направата на сос или за желиране на месо, не го подсолявайте.

4. Месният бульон се подсолява половин час преди приключване на варенето, рибеният - в началото на приготвянето, а гъбеният - в края на варенето.

5. Пяната потъва на дъното на съда? Налейте в тенджерата малко студена вода, пяната ще изплува на повърхността и така ще я премахнете по-лесно.

6. За да се запази по-дълго време бульонът прозрачен, затоплете го в отворена тенджера на слаб огън и веднага щом заври, свалете от котлона.

7. Ако приготвяте картофена супа със зеленчуци, съдържащи киселина, като киселец, например, то те се слагат в края на варенето, защото в противен случай картофите ще станат твърди.

8. За да подобрите вкуса и аромата на пилешкия бульон, по време на варенето му сложете леко изпържени (до светлозлатист цвят) пилешки кости.

9. Бульонът става по-вкусен, ако се добави 1 супена лъжица херес в купата/чинията.

10. Преди да добавите в супата сурово яйце, първо го разбийте в малко количество студен бульон. Така яйцето ще се разпредели равномерно в супата.

11. Оризовата супа ще бъде прозрачна, ако преди да сварите ориза, го сложите за 3 - 5 минути във вряща вода (почистен и измит), след което отцедете от водата с помощта на сито.

12. Точно преди да свалите супата от огъня, налейте в нея малко пресен сок от моркови, домати, зеле. Това подобрява вкуса на ястието и го обогатява с витамини.

Още по темата:
  • Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци
  • Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца
  • Телешки бульон с домати и зеленчуци Телешки бульон с домати и зеленчуци
  • Домашен зеленчуков бульон Домашен зеленчуков бульон
5.0/5 2 оценки

Коментари към Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи
    www.framar.bg 
    на 25 July 2025 в 16:26
    Коментирайте "Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
  • Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия
  • Тънкости за приготвяне на вкусни супи
  • Лабораторни тестове показват, че някои традиционни бульони имат антималарийни свойства
  • Сос бешамел с рибен бульон и каперси
  • Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки
  • Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци
  • Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца
  • Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки
  • Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 9 дни, 3 часа и 8 мин.

Колко яйца седмично са полезни за здравето и кога яйцата стават вредни?

преди 96 дни, 19 часа и 1 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 14 дни, 6 часа и 30 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 16 дни, 6 часа и 7 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 21 дни, 4 часа и 27 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 28 дни, 37 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ГЕНЕЗИС ЛАБ.ПРОБИОТИК ГЪРЛО ПОРТОКАЛ табл.*24

ВЕГАВЕРО МАГНЕЗИЙ С ВИТАМИН B6 И B2 капсули * 180

ЛЕМОН ФАРМА ДЖИНДЖИФИЛОВИ ДЪВКИ С МЕД * 20

ВЕГАВЕРО ВИТАМИН B12 ЗА ДЕЦА орален спрей 25 мл

СУПЕР ОМЕГА-3 капсули * 30 VIT`ALL+

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДИВ ЯМ / СЛАДЪК КАРТОФ (КОРЕН) капсули * 100 NATURE`S WAY

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 15:13:59

МЕДРОЛ таблетки 4 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 15:10:06

БИОХЕРБА ДЕМИР БОЗАН + ТИАМИН капсули 240 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 15:08:59

ЕРДОМЕД капсули 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 15:08:39

АЦЦ 200 прах за перорален разтвор 200 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 25 юли 2025г. в 15:08:26
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival