Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки
Необходими продукти:
- 3 моркова
- 1/2 глава червен лук
- 1/2 глава бял лук
- 6 стръка зелен лук
- 4 стръка целина
- 4 скилидки чесън, намачкани
- шепа пресен магданоз
- шепа пресен босилек
- 1 супена лъжица микс от пипер на зърна /черен, бял, зелен, розов/
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно зеленчуците и ги нарежете на едро.
- Прехвърлете ги в голяма тенджера, след което добавете пресните билки и пипера на зърна.
- Напълнете тенджерата с вода, колкото да се покрият зеленчуците. Колкото по-малко вода има, толкова по-концентриран ще е бульонът.
- Загрейте на средно силен огън, докато заври и намалете силата на котлона.
- Оставете зеленчуците да къкрят в продължение на 1 час, като бъркате периодично.
- Отдръпнете от котлона и внимателно прецедете.
- Оставете зеленчуковия бульон да се охлади до стайна температура, разпределете в подходящи съдове и съхранявайте в хладилник. Ако не го използвате веднага, разбира се.
Приятен апетит!
Снимка: killingthyme.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ НАТУРАЛНО АСОРТИ ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВЕЖИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сом на фурна със зеленчуци
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Някои ястия не трябва да се ядат втори път след приготвянето им заради опасни съединения
- Екзотични плодове и зеленчуци (Трета част)
Коментари към Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки