Солен кекс с бекон и кестени

Необходими продукти:
3 яйца
150 гр брашно
1 ч. л. бакпулвер
30 мл фъстъчено масло
50 мл слънчогледово олио (или царевично)
130 мл прясно мляко
100 гр настъргано сирене
2 глави лук шалот (може и без него)
150 гр консервирани кестени (суровите почистете и варете 20 минути)
100 грама бекон
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, брашното и бакпулвера с помощта на тел за разбиване на яйца до получаването на еднородна консистенция без бучки. Прибавете маслото, млякото и сиренето.
Изпържете парчетата бекон (и лука) в тиган с лъжичка олио (вие преценете колко ще пържите) и за кратко сложете нарязаните кестени. Отцедете мазнината и прибавете бекона и кестените към тестото. Овкусете със сол и подправки, излейте сместа във форма, застлана с хартия за печене. Сложете за около 45 минути в загрята до 180 градуса фурна. Готовността проверете с помощта на клечка за зъби.
Изключително необичайно съчетание - несладък кекс, бекон, кестени и златиста коричка - идеално върви с биричка.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солен кекс от хляб с бекон и кашкавал
- Солен кекс с извара, тиквички и копър
- Зеленчукови кексчета със сирене и чеснов сос
- Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Бърз кекс с извара и масло
- Солен кекс с маслини, кашкавал и сусам
- Картофени кексчета с пилешко, топено сирене и маслини
- Кекс от зеленчуци с боб и царевица
- Кашкавалени кексчета с кисело мляко и зеленчуци (без яйца)
Коментари към Солен кекс с бекон и кестени