Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Солен Бриош с наденица

Солен Бриош с наденица

Солен Бриош с наденица - изображение

Необходими продукти:


  • 1 брой сурова кълцана наденица
  • 3 яйца
  • 250 грама брашно
  • 200 милилитра течна готварска сметана
  • 1 пакетче суха мая
  • щипка сол
  • 30 грама меко масло


Начин на приготвяне:


В тенджера налейте вода и сварете наденицата. Отцедете и оставете настрана. В купа смесете яйцата със солта, добавете сметана, брашното и маята. Разбъркайте до получаването на гладка паста.

Загрейте фурната на 180 градуса, изсипете половината от сместа в добре намаслена продълговата форма и сложете наденицата.

солен бриош с наденица

Покрийте с останалото тесто и изпечете бриоша за 40 минути. Охладете, разрежете и поднесете.

солен бриош с наденица

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Снимки: www.blogdechataigne.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовиниЗдравни съвети