Солено руло с тиквички, сирене бри и колбас
Необходими продукти:
- около 270 грама брашно
- 120 грама натурално кисело мляко или заквасена сметана
- 1 яйце
- 200 грама тиквички
- 150 грама сирене бри
- 50 грама сурово пушен колбас
- 10 грама захар
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Смесете яйцето със захарта и киселото мляко, подсолете. Налейте вода и добавете брашното постепенно. По-добре е да направите лепкаво тесто, отколкото твърдо. Първо го замесете с миксер, след това прехвърлете върху набрашнен плот и месете с ръце няколко минути.
Разпределете го върху кухненска дъска, като го оформите като правоъгълник. В единия му край (по дължина върху половината) разпределете тиквичките, които може да нарежете произволно или да настържите (необходимо е да отцедите предварително течността от тях). Подсолете и поръсете с малко черен пипер.
Следва сиренето бри (разбира се, може да замените с друг вид, ако предпочитате), парченца сурово пушен колбас и покрийте със свободното тесто. Повърхността намажете с олио и изпечете рулото в предварително нагорещена до 180 градуса температура в продължение на 30-40 минути.
Когато извадите ястието, разрежете го на порции и поднесете със сирене бри или това, което сте използвали в рецептата.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Шоколадово руло с боровинки и маскарпоне
- Шоколадово руло с маслен крем
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
Коментари към Солено руло с тиквички, сирене бри и колбас