Соленки с крема сирене, див лук и чедър

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша масло (меко)
- 2 супени лъжици крема сирене (на стайна температура)
- 2 чаени чаши настърган чедър
- 1 1/2 чаена чаша брашно (бяло или пълнозърнесто)
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица див лук (сушен)
Начин на приготвяне:
Пригответе всички продукти, а фурната подгрейте на 180 градуса.
В купа разбъркайте маслото с крема сиренето и чедъра. Когато се получи еднородна смес, прибавете брашното и подправките. Комбинирайте продуктите и оформете малки топчета, които подредете в тава, застлана с хартия.
С дъното на чаша притиснете соленките, за да ги смачкате и да станат на тънки кюфтенца (дебелината им трябва да бъде около 7-8 милиметра).
Направете няколко дупчици с вилица и поръсете с малко морска сол.
Печете ги за 12-17 минути, докато започнат да стават златисти по краищата.
Охладете соленките върху решетка или ги подредете върху чист лист хартия за печене.
Поднесете с различни дипове или хапнете за следобедна закуска, без да им добавяте нищо.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Хрупкави домашни солети
- Тутманик
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Топчета мамалига със сирене
- Сос от сирене с лук, маслини и риган
Коментари към Соленки с крема сирене, див лук и чедър