Соленки с крема сирене, див лук и чедър
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша масло (меко)
- 2 супени лъжици крема сирене (на стайна температура)
- 2 чаени чаши настърган чедър
- 1 1/2 чаена чаша брашно (бяло или пълнозърнесто)
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица див лук (сушен)
Начин на приготвяне:
Пригответе всички продукти, а фурната подгрейте на 180 градуса.
В купа разбъркайте маслото с крема сиренето и чедъра. Когато се получи еднородна смес, прибавете брашното и подправките. Комбинирайте продуктите и оформете малки топчета, които подредете в тава, застлана с хартия.
С дъното на чаша притиснете соленките, за да ги смачкате и да станат на тънки кюфтенца (дебелината им трябва да бъде около 7-8 милиметра).
Направете няколко дупчици с вилица и поръсете с малко морска сол.
Печете ги за 12-17 минути, докато започнат да стават златисти по краищата.
Охладете соленките върху решетка или ги подредете върху чист лист хартия за печене.
Поднесете с различни дипове или хапнете за следобедна закуска, без да им добавяте нищо.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Рецепти за сирене пане
Коментари към Соленки с крема сирене, див лук и чедър