Соленки от парено тесто и чедър
Необходими продукти:
- 120 милилитра прясно мляко
- 60 грама масло
- 1/2 чаена лъжица сол
- 125 грама брашно
- 2 яйца - леко разбити
- 125 грама сирене за пица - чедър или зряла моцарела
- 25 грама фино настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Млякото и маслото затоплете в касерола, докато млякото започне да образува мехурчета, а маслото се стопи.
Свалете от котлона и към топлата течност сложете брашното и разбъркайте с дървена лъжица. След като течността бъде усвоена от брашното, върнете на котлона и бъркайте около 2 минути, за да се оформи на топка. Охладете за 3-4 минути.
Когато тестото е достатъчно студено, за да можете спокойно да го докосвате с ръка, подправете с черен пипер, добавете 1/4 от разбитите яйца, като разбъркате добре, за да се комбинират продуктите. Следва да добавите още 1/4 от сместа и отново да разбъркате. Така на части добавете цялото количество яйца.
Смесете двата вида сирене (чедъра и половината от пармезана) и ги комбинирайте с тестото. Прехвърлете в пош, чийто край отрежете.
Оформете около 2-сантиметрови топчици от тестото в тава, застлана с хартия. Поръсете ги с останалия пармезан и печете за 15-20 минути, докато придобият златиста коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Чеснови солени пръчици
- Лесни соленки с чедър
- Соленки с масло, орехи и чедър
Коментари към Соленки от парено тесто и чедър