Соленки от кашкавалено тесто с маслини и сусам
Необходими продукти:
1 жълтък
50 грама кашкавал
125 грама масло
1 чаена чаша брашно
1 пакетче бакпулвер
1 супена лъжица сладък червен пипер
15 зелени маслини (може да използвате такива с плънка по ваш избор)
3 супени лъжици сусам
сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете маслото на малки кубчета, които смесете с настъргания кашкавал.
Прибавете червения пипер, сол и захар на вкус.
След това изсипете и пресятото брашно с бакпулвера.
Замесете тесто, оформете го като топка, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за половин час.
Когато го извадите, разточете с дебелина 0,5 сантиметра и изрежете кръгчета с диаметър 5 сантиметра, използвайки чаша или друга подходяща кръгла форма.
В средата на всяко сложете по половин маслина с разреза навътре и облечете в тестото, притискайки го.
Подредете така оформените кошнички в тава, чието дъно сте покрили с намазнен лист пергамент.
Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 15 минути.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 5.4 СВЕТЪЛ КЕСТЕН
ДАМАСКИНА ШАМПОАН С МАСЛО ОТ МАСЛИНА И МАТОЧИНА 250 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ С МАСЛИНА 15 мл
НЕСТИ ДАНТЕ ТЕЧЕН САПУН С МАСЛИНА И МАНДАРИНА 500 мл
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 8.3 ЗЛАТИСТО РУС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата от маслини и лук
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Хрупкави домашни солети
- Маслина (европейска)
- Соленки с масло и кашкавал
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
Коментари към Соленки от кашкавалено тесто с маслини и сусам